Trubaduren Vilhjalm

Vilhjalm bor ikke på gården, men kommer innom nå og da. Han er en god musiker, en jålebukk og en skikkelig god skrytepave. Han er nemlig bereist! Har vært i både Bergen og Frankerriket. De gamle på gården er ganske lei av å høre disse historiene hans, og noen tror at det bare er oppspinn, hele greia.

 

 

Odelsgutten Sverre

Sverre er odelsgutt på gården på Trondenes. Sverre er praktisk anlagt og jobber iherdig. Han er også både forelsket og forlovet. Jenta han skal gifte seg med heter Kristin og bor på Kulseng. De er søskenbarn, og ikke alle liker slike ekteskap, men presten har gitt sin godkjennelse. Det er likevel ett skjær i sjøen; Sverre har gjort tjenestejenta Frøydis gravid, og hun er helstups forelsket i han. Sverre planlegger å gå til Krafse-Gunvor for å få hjelp.

 

Tjenestejenta Frøydis

Frøydis er tjenestejente på gården på Trondenes. Hun er ung og jobber både godt og hardt. Hun hjelper de fleste på gården, og derfor vet hun veldig mye om veldig mange. Man kan på mange måter påstå at hun er den på gården som har best oversikt. Hun har også en hemmelighet. Frøydis er gravid med Sverre, den eldste sønnen på gården. Utfordringen er at Sverre skal gifte seg med Kristin på Kulseng, men det er fortsatt håp. Nå skal hun gå til Krafse-Gunvor for å be om en magisk drikk som kan gjøre Sverre forelsket i henne.

 

Krafse-Gunvor

– Gunvor, bedre kjent som Krafse-Gunvor, er ei gammel kjerring som bor for seg selv i en gamme oppi Skaret. Hun har visstnok aldri vært innenfor kirkedøra. Det sies blant folk at hun har god kontakt med maktene, og hun er kjent for å ha skumle kunnskaper som ingen egentlig burde ha. Folk er derfor redd for henne, men ikke mer enn at de samtidig får utført ymse tjenester som bare hun kan hjelpe med. Krafse-Gunvor kan snakke med de døde, og hun kan lage forskjellige magiske og medisinske remedier.