web-7002.jpg

En levende middelaldergård

23.juni 2019 åpnet porten til Trondenes Middelaldergård, som ligger på Trondenes Historiske Senter. Gården illustrerer en vanlig fiskebondegård på 1200-tallet - ikke så stor, men heller ikke så liten. Husbondens arbeidsplass var havet mens husfrua hadde det daglige ansvaret for gårdsdrifta. Gjennom rollespill og drama formidles norsk og lokal middelalderhistorie. Her kan du blant annet møte husfrua Jorunn, drengen Halte-Haldor, tjenestejenta Frøydis og odelsgutten Sverre.

ÅPNINGSTIDER // PRISER // AKTIVITETSKALENDER // FINN OSS

HØSTING OG SANKING

Vi har gått inn i en travel og givende årstid. På høsten skal blant annet linen bearbeides, kornet skal skjæres, grønnsaker og urter skal tas opp. Dette er aktiviteter som kommer i tillegg til daglige rutiner som f.eks reparasjon av sko, klær og utstyr og andre forberedelser til vinteren.

Hold deg oppdatert på vår aktivitetskalender.

ETT ÅR MED GÅRD

Ingen måneder på gården er like. Høsten er preget av innhøsting og bearbeiding av ull og lin. På vinteren brygges det øl og sys klær som husbonden trenger på havet, mens våren er ei tid for såing og reparasjon av gjerder. Alt dette kan du oppleve på nært hold, og selv delta i arbeidet.

Vi anbefaler årskort, slik at du kan oppleve sjarmen med alle årstidene på Trondenes Middelaldergård.